Economie

Salarii mai MARI de la 1 iulie! Ce angajați vor băga mai mulți bani în buzunare

O lege prin care angajații din sistemul sanitar vor primi mai mulți bani începând cu 1 iulie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial.

Salarii mai mari pentru angajații din sistemul sanitar Salarii mai mari pentru angajații din sistemul sanitar

Angajații din sistemul sanitar, printre care farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor avea salarii mai mari.

Cu cât vor crește salariile?

Conform Legii nr. 51/2020, cresc coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât acești profesioniști vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020.


Angajații din sistemul sanitar care au studii superioare vor beneficia de această mărire de salariu. Asta este o veste bună și pentru rezidenți. De exemplu, un farmacist rezident anul I, care lucrează în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, începând cu 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

Și farmaciștii care lucrează pe parte de medicină legală vor avea parte de o mărire consistentă a salariului. Aceștia ar putea încasa până la 8.911 lei începând cu data de 1 iulie. Inclusiv farmaciștii care aigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. De asemenea, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.


CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru TOȚI PENSIONARII. Majorarea pensiilor a fost blocată. Sunt afectați 5 milioane de români!

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter