Economie

Dacia a bifat 1,5 milioane de autovehicule Logan și Sandero

<p />La Uzina Dacia de la Mioveni au fost produse, în mai puţin de opt ani, peste 1,5 milioane de vehicule din gamele Logan şi Sandero realizate pe platforma X90, a anunţat joi departamentul de comunicare al producătorului auto.

„La sfârşitul săptămânii trecute, de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia a ieşit vehiculul care marchează fabricarea la uzina de la Mioveni a 1.500.000 de vehicule realizate pe platforma X90. Este vorba de un vehicul Logan berlină, 1.2 75 CP, de culoare roşu passion, care va merge către un client din România”, se arată în comunicatul transmis de Dacia.

În cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlină, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evoluţie constantă.

În prezent, pe platforma X90 sunt produse cinci modele - Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero - care sunt disponibile în 13 versiuni de echipare şi două serii limitate pentru gama Sandero.

Cadenţa de fabricaţie actuală a uzinei Dacia este de 1.389 de vehicule pe zi, peste 90% din volumele de producţie fiind destinate exportului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter