Economie

Veste URIAȘĂ pentru chiriași. Ce se întâmplă cu plata chiriilor pentru cei care rămân fără bani?

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care sare în ajutorul chiriașilor.

Veste URIAȘĂ pentru chiriași. Ce se întâmplă cu plata chiriilor pentru cei care au rămas fără bani?

Potrivit proiectului, se va permite chiriașilor, persoane fizice și juridice, să solicite amânarea plății chiriilor în timpul stării de urgență, în cazul în care, în contextul pandemiei, au fost afectați în urma pierderii veniturilor. Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele României, Klaus Iohannis.

De precizat că deputații PNL s-au opus, la vot, arătând că prevederile legii ar pune presiune pe economie. De cealaltă parte, parlamentarii PSD, PMP, UDMR, USR au anunţat, însă, că sunt în favoarea proiectului, pentru că „vine în sprijinul celor afectaţi de pandemie”. Proiectul a trecut cu cu 220 voturi „pentru”, 77 „împotrivă” şi 7 abţineri.


„Scopul acestei legi este de a sprijini persoanele fizice și juridice care se confruntă cu greutăți financiare în urma efectelor pandemiei. Actul normativ creează posibilitatea amânării plății chiriilor pe durata stării de urgență, însă, în acest caz, valabilitatea contractului de închiriere se va prelungi automat cu perioada amânată”, a declarant liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zacharie.

CITEȘTE ȘI:


Peripețiile haioase ale chiriașilor din Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter