Economie

Piaţa de retail a oraşului se extinde, dar achiziţiile scad

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/17_ziua/02-taiere panglica inaugurare billa central _sc_09.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Piaţa de retail din România este evaluată la 30 de miliarde de euro şi rămâne în continuare una dintre cele mai atractive din sud-estul Europei.

Companii precum Billa, Kaufland sau Lidl au ales să extindă, în continuare, reţeau locală, în ciuda scăderii continue a consumului.

Piaţa de retail din România este evaluată la 30 de miliarde de euro şi rămâne în continuare una dintre cele mai atractive din sud-estul Europei. Astfel că marile lanţuri de retail au cheltuit în ultimii doi ani peste 1 miliard de euro în extindere.


Cum este argumentată extinderea?

Retailul modern a „profitat” de criza economică pentru a creşte în dauna retailului tradiţional.


Formatele de hypermarket si discounters au fost principalii câştigători în lupta pentru cota de piaţă în perioada 2005-2010, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Contrast Management Consulting.

Numărul de magazine a crescut constant, chiar şi în perioadă de criză, dar suprafaţa medie a scazut de la an la an, mai arată studiul.


Billa a deschis un nou magazin la Cluj-Napoca

Retailerul Billa a inaugurat primul supermarket din centrul oraşului, în incinta complexului comercial Central de pe str Regele Ferdinand. Billa deschide astfel cea de-a doua unitate din Cluj-Napoca, creând 40 de noi locuri de muncă.


Suprafaţa magazinului este de 550 de mp, iar cumpărătorii vor putea alege din peste 6.000 de produse.

Reţeaua operată de Billa în România ajunge, cu acest nou magazin, la 57 de unităţi în întreaga ţară. Billa este prezentă pe piaţa din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din Bucureşti, iar de atunci a creat peste 3.500 de locuri de muncă în întreaga ţară. Retailerul pregăteşte inaugurarea altor 4 magazine anul acesta, în alte oraşe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter