Economie

Agricultura trebuie sprijinită şi în următorii ani, crede Tabără

<p />Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în următorii ani pentru că poate atenua orice fel de criză care ar apărea la nivel naţional şi internaţional, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

„Pe agricultură ar trebui să facem front comun, indiferent de culoarea politică. Agricultura nu primeşte mulţi bani. Abia în ultimii ani am reuşit să ne aşezăm pe o finanţare corectă a sistemului agricol. Cel puţin 2-3 ani va trebui să se mai ducă bani spre agricultură din bugetul naţional”, a spus Tabără, citat de Mediafax. De asemenea, ministrul Agriculturii s-a declarat mulţumit de nivelul de absorbţie a fondurilor europene în agricultură şi a afirmat că, dacă toate celalalte sectoare ar avea o absorbţie similară, România nu ar avea probleme.

APIA a anunţat că în perioada 2007-2011 a plătit către agricultori, din fonduri europene, aproximativ 3,7 miliarde de euro. România va primit în perioada 2014-2020 circa 3 miliarde de euro în plus faţă de suma alocată pentru 2007-2013. Agricultura are o pondere în PIB de 6-7%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter