Economie

Ialomițianu: “Pentru 2012 am avut o prognoză de creştere economică”

<p />Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu susține că prognoza de creştere a României va fi modificată, din cauza situaţiei din lume, mai ales din Europa, dar s-a arătat optimist că această schimbare nu va fi prea mare.


“Pentru 2012 am avut o prognoză de creştere economică discutată cu FMI între 3,5 şi 4 la sută. Sigur că ce se întâmplă pe pieţele financiare, ce se întâmplă în celelalte ţări, ne afectează şi pe noi. Exportul se face în Spania, Italia, Franţa, care au probleme, iar ieşirea din recesiune s-a bazat în mare măsură pe export. Vom fi obligaţi să revizuim prognoza de creştere economică şi să sperăm că nu prea mult. În 2012, dacă exteriorul nu ne furnizează veşti bune, o să mergem pe politica de investiţii, să avem o creştere sustenabilă”, a declarat Ialomiţeanu.

Ialomiţeanu a precizat că în cursul anului următor cota de 16 la sută se va menţine şi că impozitele nu vor fi modificate şi a subliniat că viitoarea construcţie bugetară se va baza pe legislaţia care este acum în vigoare.
Ministrul a mai anunţat, de asemenea, că nu vor mai fi reduceri de cheltuieli.
“Legat de cheltuielile de funcţionare a statului, avem două măsuri concrete şi anume controlul angajărilor şi interzicerea achiziţionării de birotică şi autoturisme”, a mai spus Ialomiţianu.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter