Economie

Statul scuteşte firmele de penalităţi

<p />Guvernul a aprobat noi reglementări fiscale prin care anulează penalităţile firmelor care îşi plătesc datoriile faţă de stat până la 31 decembrie şi prin care reduce la 50% penalităţile în cazul în care contribuabilii vor plăti obligaţiile către buget în primul semestru din 2012.

„S-a decis anularea penalităţilor pentru firmele care îşi plătesc integral datoria către stat şi dobânda aferentă până la 31 decembrie. De asemenea, se vor reduce cu 50% penalităţile firmelor care vor achita principalul şi dobânzile până la 30 iunie 2012”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Dan Lazăr, după şedinţa de miercuri a Executivului.

Măsura se aplică şi pentru datoriile rezultate în cazul unor controale fiscale, dar şi pentru plăţile aflate în procedură de reeşalonare.


Este important de ştiut că obligaţiile fiscale se sting în ordine vechimii acestora, în sensul că prima dată se acoperă datorile cele mai vechi şi de-abia apoi cele la zi.

Facilităţile prevăzute nu se acordă pentru obligaţiile fiscale stinse prin poprire sau prin sume încasate din valorificarea bunurilor sechestrate.


Majorările de întarziere pentru care se acordă facilităţile menţionate sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006 - 30 iunie 2010.

Ultimele Stiri
abonare newsletter