Economie

Ajutoare de 100.000 euro pentru producătorii de plante energetice

<p />Senatorii au aprobat tacit miercuri o iniţiativă legislativă care reglementează modalitatea de acordare a unor ajutoare financiare nerambursabile, în valoare de 100.000 euro, pentru producătorii de plante energetice care cultivă pe suprafeţe mai mari de două hectare.

Propunerea legislativă fusese amendată anterior de Comisia de buget-finanţe şi de Comisia de agricultură, astfel încât producătorii de plante energetice să beneficieze de un ajutor în valoare de 250.000 de euro, însă acest amendament nu mai este valabil în condiţiile adoptării tacite.

Iniţiativa are ca obiect crearea cadrului legal necesar acordării ajutoarelor financiare nerambursabile producătorilor agricoli care realizează culturi de plante energetice pe o suprafaţă agricolă mai mare de două hectare, în scopul stabilizării liniilor de produse alimentare prin trecerea la cultura plantelor nealimentare, al asigurării posibilităţii alternative pentru alegerea culturilor care se adaptează la condiţiile specifice locului de producţie.


Potrivit propunerii legislative, fermierii care au culturi de plante energetice ar putea cere aceste ajutoare financiare inclusiv pentru îngrijirea plantelor până la faza de producţie.

Senatul fiind prima Cameră sesizată, decizia finală asupra acestui nproiect de lege va aparţine Camerei Deputaţilor.

abonare newsletter