Economie

Angajaţii români sunt mai productivi de acasă

<p />Mai mult de jumătate dintre angajaţii chestionaţi de BestJobs declară că sunt mai productivi atunci când prestează o activitate din liniştea căminului propriu.

De cealaltă parte, studiul arată că 59% dintre companii permit ocazional angajaţilor să lucreze fără să se prezinte la locul de muncă, iar 46% consideră că aceştia sunt mai productivi decât cei care muncesc la birou.

Întrebaţi câte ore muncesc efectiv atunci când lucrează de acasă, 27% dintre angajaţi spun că lucrează opt ore sau mai mult, iar 23% între patru şi şase ore.


Productivitatea constituie efectul direct al reducerii nivelului de stres cauzat de factorii care intervin în atmosfera de birou. Pe de altă parte, sunt şanse ca muncind de acasă să apară numeroase întreruperi de la lucru. Printre cauzele care distrag cel mai des atenţia de la muncă regăsim activităţile casnice, TV-ul, animalele de casă, internetul şi copiii.

Reticenţa unor angajatori faţă de munca la domiciliu poate fi cauzată de controlul limitat asupra cantităţii şi calităţii muncii prestate, dar şi de faptul că nu orice job permite acest lucru. Cele mai vizate posturi pentru munca la domiciliu sunt cele din domeniul IT, Vânzări şi Marketing.


Lucrul de acasa poate fi atât în avantajul angajatului, dar şi în beneficiul companiei prin reducerea cheltuielilor. Pe lângă eliminarea unor probleme, precum cea legată de transport, prestarea serviciilor de acasa permite şi un management mai eficient al timpului de muncă, dar şi al celui personal.

Sondajul a fost efectuat la nivel naţional pe pagina de candidaţi BestJobs pe un eşantion de 4384 de angajaţi şi peste 100 de companii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter