Economie

UNTOLD 2019 Vile luxoase pentru mii de euro sau garsoniere modeste pentru mii de lei?

Cu doar câteva zile rămase până la debutul ediției aniversare UNTOLD, clujenii care nu vor savura muzica electronică încearcă să profite din plin de festival măcar din punct de vedere financiar.

Sute de mii de festivalieri din toate colțurile lumii sunt așteptați la Cluj-Napoca pentru o distracție pe cinste cu prilejul ediției a 5-a Festivalului UNTOLD, însă costurile pe care trebuie să le suporte nu sunt deloc de neglijat. Profitând de rețeta financiară din anii precedenți, clujenii au luat cu asalt site-urile de anunțuri, zeci de case, apartamente, garsoniere sau chiar camere de hotel fiind scoase la „vânzare” pe perioada UNTOLD 2019.

Monitorul de Cluj a aruncat o geană peste postările clujenilor de pe o platformă de anunțuri gratuite, iar oferta de chirie pentru zilele de festival este pe cât de bogată, pe atât de variată. De la prețuri piperate, care se ridică la câteva mii de euro, până la prețuri acceptabile – având în vedere raportul cerere-ofertă –, anunțurile clujenilor îi ademenesc pe festivalieri să scoată din buzunar sume frumușele pentru câteva ore de somn pe perioada UNTOLD.


„Pachet întreg de festival” pentru 1.000 €

Un clujean ingenios scoate la bătaie un „pachet întreg” pentru festival, care include cazarea, transportul și două abonamente General Access la Untold. „Apartamentul este la 10 minute de festival, dar ofer transport gratuit zilnic către festival și înapoi, pentru că oricum sunt la lucru (lucrez cu Uber/Bolt)”, se arată în anunțul cu pricina. Locuința care dispune de două aparate de aer condiționat, două locuri de parcare, două balcoane, dar și de un Xbox 360 este scoasă „la bătaie” pentru „doar” 4.900 lei, preț negociabil.

O altă persoană care nu mai poate ajunge la festival își „vinde” camera dublă de la Hotelul Belvedere. Prețul pentru trei nopți de cazare, între 1-4 august, se ridică la 3.120 lei, „fără adaos”. De asemenea, un localnic din Florești închiriază un apartament de două camere, semidecomandat, „pentru maxim 4-5 persoane”. Nota de plată: 3.000 lei/5 nopți de cazare!


Vilă de 4.500 € sau garsonieră de 100 lei?

Conștienți că festivalierii caută cu disperare cazare pe ultima sută de metri, unii clujeni forțează afacerea, piperând cu generozitate prețurile. Astfel, un apartament cu două camere din cartierul Mănăștur, „cu toate utilitățile”, a ajuns să coste 1.200 de euro, deși în fotografiile la anunțul respectiv se observă inclusiv vasele nespălate în chiuveta de la bucătărie. Mai departe, o persoană din cartierul Grigorescu speră să obțină 4.500 de euro pentru închirierea unei case de vacanță aflată la doar 5 minute de „inima” festivalului, dotată cu 7 camere cu pat dublu, trei băi, bucătărie, respectiv 5 locuri de parcare în curte.

Există însă și persoane care se mulțumesc cu mai puțin. O clujeancă închiriază o garsonieră în cartierul Gruia, la aproximativ o jumătate de oră de Parcul Central, „la trei stații cu autobuzul”. Deși dotată modest, locuința pare curată, iar prețul este extrem de accesibil față de celelalte anunțuri: 100 lei/noapte/persoană.


CITEȘTE ȘI: Câţi bani faci dacă îţi închiriezi casa de Untold?

CITEȘTE ȘI: Taximetriştii rămân cu aceleaşi preţuri! Primăria Cluj-Napoca a refuzat majorarea tarifelor

Etichete: chirie untold cazare
Ultimele Stiri
abonare newsletter