Economie

Turkish Airlines leagă Clujul de Istanbul prin zboruri zilnice. Cea mai bună companie aeriană din Europa promovează orașul în lume

Compania aeriană Turkish Airlines va introduce, de luna viitoare, zboruri zilnice de pe Aeroportul Internațional Cluj spre Istanbul. Mai mult, compania va lansa, în premieră, un video de promovare al Clujului pentru a-l face cunoscut în toată lumea.

“Ne bucurăm că am reușit să trimitem mulți pasageri înspre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Anul 2018 a însemnat 85 de ani de operațiuni Turkish Airlines, a fost o poveste de succes care a început cu 5 aeronave, iar în acest moment, flota Turkish Airlines este de 332 de aeronave. Este compania care zboară spre cele mai multe țări din întreaga lume. Această aniversare de 85 de ani a coincis cu aniversarea Turkish Airlines în România de 25 de ani și, de asemenea, cu mutarea operațiunilor comerciale în cel mai nou centru aviatic din lume, pe Aeroportul Istanbul”, a declarat Oana Roxana Cozma, marketing officer la Turkish Airlines.

Cozma a mai precizat că din luna iunie clujenii vor avea zboruri zilnice spre Istanbul și a dezvăluit că un video de promovare al Clujului a fost făcut de companie și urmează să fie lansat cât de curând.


“Pentru noi, cei de la Cluj, 2018 a adus cea mai importantă veste, avem confirmarea că vom avea zboruri zilnice, vom lega Cluj-Istanbul în fiecare zi, începând cu 24 iunie. Sperăm că vom putea oferi pasagerilor conexiuni excelente spre peste 300 de destinații. Pe lângă această parte operațională, am avut plăcerea și ne dorim să ne implicăm activ în comunitatea clujeană, să fim la diverse evenimente, să promovăm Clujul și Transilvania tuturor celor de peste hotare. Partea care ne place și pe care încercăm să o dezvoltăm cât mai mult este promovarea Clujului în întreaga lume”, a mai declarat Oana Roxana Cozma, care a mai spus că în scurt timp va fi lansat un video de promovare al Clujului, conceput de cei din Istanbul, care va fi difuzat pe toate canalele social media ale companiei.

Primarul Emil Boc a ținut să felicite compania pentru anii petrecuți în Cluj-Napoca.


„Vreau să vă felicit pentru cei 25 de ani petrecuți în România și pentru că oferiți românilor servicii de înaltă calitate și vă doresc încă 100 de ani la același nivel. În prezent, sunteți un punct de referință în materia calității serviciilor oferite. Vreau să vă felicit pentru cei trei ani petrecuți în Cluj-Napoca. Din 2016, ne-ați schimbat viețile, ați reușit să schimbați în mai bine viața noastră, oferind calitate și servicii, dar și posibilitatea de a vizita foarte multe țări nu doar din Europa ci din întreaga lume. Cred că este cea mai bună cale să vizitezi întreaga lume din Cluj-Napoca cu Turkish Airlines. De asemenea, sunt foarte recunoscător pentru că vă implicați în comunitate. Vă felicit pentru ceea ce faceți pentru Transilvania, pentru Cluj, că ne acceptați ca și clienți cu toate mofturile pe care le avem câteodată, nu sunt cu rea credință, așa suntem noi”, a precizat primarul Emil Boc.

“Vom adăuga mai multe zboruri din Cluj, vom avea zboruri zilnice din Cluj. Avem nevoie și pasagerii vor. Și pasagerii merită. Și Cluj merită. Cred în viitorul acestui oraș minunat Cluj-Napoca”, a precizat, șa rândul său, Alper Atalay, manager de vânzări la Turkish Airlines Cluj.


Miercuri seara, compania aeriană Turkish Airlines a organizat o întâlnire cu principalii săi colaboratori și parteneri din Transilvania, cu scopul declarat de a premia acele agenții care au vândut cele mai multe bilete la zborurile companiei. Au fost premiați agenții de turism din Cluj-Napoca (locul întâi revenind Eximtur), dar și agenții de ticketing.

Operatorul aerian oferă zboruri spre Istanbul de pe Aeroportul Internaţional Cluj încă din anul 2016, cu 4 frecvențe pe săptămână. Începând cu vara acestui an, respectiv 24 iunie 2019, această destinaţie va fi însă suplimentată prin operarea de zboruri directe cu o frecvență zilnică, de luni până duminică.  


Ultimul zbor Turkish Airlines de pe Aeroportul Internaţional Cluj către Aeroportul Atatürk a avut loc pe 4 aprilie 2019. Operatorul aerian şi-a relocat operaţiunile de pe Aeroportul Atatürk pe noul mega-hub aerian, Aeroportul Istanbul, inaugurat la sfârşitul lunii octombrie 2018. Pasagerii au posibilitatea de a călători mai departe spre destinații din Asia, Africa, continentul american sau în alte părți ale globului.

Colosalul Aeroport Istanbul, inaugurat pe 29 octombrie 2018, va procesa în primă fază 90 milioane de pasageri pe an, ulterior plănuind să-şi extindă capacitatea la 200 milioane, şi să devină astfel, unul dintre cele mai mari şi mai moderne aeroporturi ale lumii. Cu o reţea de peste 350 de destinaţii, Aeroportul Istanbul va deveni noua bază de operaţiuni a operatorului naţional Turkish Airlines.


Super-aeroportul din Istanbul a costat peste 11.3 miliarde de dolari și este construit la 35 kilometri față de centrul orașului, într-o zonă spațioasă situată în apropierea orașului Arnavutköy, în nordul părții europene a Istanbulului.

De altfel,  Turkish Airlines a câștigat numeroase premii și recunoașteri, precum „Best Airline in Europe”, „Best Business Class On-Board Catering” sau „Best Business Clas Dining Lounge”.

Desemnată de șase ori la rând ”Cea mai bună companie aeriană din Europa”, Turkish Airlines operează zboruri către nu mai puţin de 304  destinații, din 122 de tari intre care 253 destinații internaționale, respectiv 51 destinații interne, din Turcia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter