Economie

Tranzacţie pe piaţa de birouri. Cumpără americanii birourile Liberty din Cluj-Napoca?

Fostul ministru al Moldovei și omul de afaceri Ion Sturza caută, încă de anul trecut, un cumpărător pentru Liberty Technology Park Cluj-Napoca.

Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, discută cu americanii de la White Star Real Estate vânzarea birourilor Liberty din Cluj-Napoca, potrivit unor date din piaţă.

Ion Sturza a subliniat că este „doar un zvon“, scrie zf.ro.


Anul trecut, fostul premier al Republicii Moldova declara că este în căutarea unui partener pentru proiectul de birouri din Cluj pentru a continua investiţiile, partener care să cumpere fie jumătate, fie întreg proiectul.

Miza tranzacţiei o reprezintă intrarea pe piaţa locală a americanilor de la White Star Real Estate prin achiziţia de active. Aceştia sunt prezenţi local, însă cu activitatea de management pentru clădiri precum depozitele Logicor, clădirea de birouri Lakeview din portofoliul NEPI, Charles de Gaulle Plaza şi Victoria Center. Mai mult, compania americană ar intra în România într-un oraş - centru regional şi nu în Capitală, cum intră cei mai mulţi jucători noi.


Investiția inițială a fost de peste 7 milioane de euro și urmărea să reabiliteze cele două clădiri ale fostei fabrici de mobilă Libertatea.

Reabilitatea a rezultat în 5.600 de metri pătrați de spațiu destinat birourilor, camere de conferință și de evenimente, dar și spații de relaxare care includeau o cameră de fitness, un restaurant și o cafenea.


Întreaga suprafața a proiectului, început în 2009, va ajunge să aibă 46.000 de metri pătrați și investiția ar ajunge la 25 de milioane.

„Vedem în continuare un potenţial enorm de dezvoltare a proiectului, cât şi a oraşului Cluj. Fazele 3 şi 4 ale proiectului implică un nivel mai complex de dezvoltare şi implicit nevoia de finanţare, dar şi expertiză. Ne dorim să continuăm să dezvoltăm un proiect multifuncţional complex şi asocierea cu un partener strategic pentru aceste etape viitoare este importantă”, transmiteau reprezentanţii Liberty Technology Park anul trecut.

abonare newsletter