Economie

BT participă la programul Mihail Kogălniceanu

<p />Banca Transilvania s-a înscris în Programul „Mihail Kogălniceanu”, iniţiat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM), pentru susţinerea IMM-urile autohtone.

Programul a fost lansat vineri şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani. Societăţile comerciale care se înscriu în program pot accesa o linie de credit în valoare de cel mult 125.000 de lei, cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 70%.

Suma acordată va reprezenta 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar dacă IMM-ul are şi alte credite, valoarea este limitată la 30% din cifra de afaceri.


Facilităţile de împrumut oferite prin intermediul Programului Mihail Kogălniceanu sunt destinate acoperirii nevoilor activităţii curente a IMM-urilor, printre care se numără cheltuielile privind aprovizionarea, producţia şi desfacerea de mărfuri, executarea de lucrări şi/sau prestarea de servicii, constituirea, prelucrarea şi valorificarea stocurilor, sau plata impozitelor.

Pentru ca un IMM să beneficieze de o astfel de facilitate de finanţare trebuie să funcţioneze de cel puţin 24 de luni şi să fie stabil din punct de vedere financiar. O altă condiţie este ca respectiva companie să nu înregistreze întârzieri la plata creditelor contractate şi să nu fie în interdicţie de a emite cecuri bancare. În plus, cifra de afaceri trebuie să fie în creştere sau, dacă evoluţia acesteia este negativă, scăderea să nu fie mai mare de 25%.


Potrivit informaţiilor de pe site-ul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, instituţiile de credit selectate în cadrul programului „Mihail Kogălniceanu” sunt: Alpha Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Transilvania, Bancpost, BRD Groupe Societe Generale, CEC BANK, Garanti Bank, OTP Bank România, Pro Credit Bank şi UniCredit Ţiriac.      A.T.

abonare newsletter