Economie

Directorul general al Yahoo!, concediat prin telefon

<p />Directorul general al Yahoo!, Carol Bartz, a fost concediată prin telefon de preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Roy Bostock, după un mandat de doi ani şi jumătate, marcat de stagnarea acţiunilor şi de distanţarea de partenerul din China, Alibaba.

Compania va căuta un nou lider, care trebuie să conducă o luptă grea pe piaţa publicităţii online şi conţinutului cu rivali de talia Google şi Facebook.

Mişcarea nu a surprins prea mulţi jucători de pe Wall Street, care au asistat până acum la critici tot mai vehemente la adresa lui Bartz şi la scăderea constantă a veniturilor.


Unii analişti au arătat că plecarea lui Bartz semnalează că compania a rămas fără opţiuni, după ce nu a reuşit să-şi asigure o poziţie dominantă pe piaţa advertisingului şi conţinutului online şi a fost nevoită să cedeze operaţiunile de căutare către Microsoft în cadrul unui parteneriat.

Concedierea lui Bartz marchează un deceniu de decădere pentru Yahoo!, ale cărei acţiuni au coborât de la peste 125 de dolari în ianuarie 2000 la circa 13 dolari în prezent.

abonare newsletter