Economie

Vrei să scapi de prețurile mari din Cluj? Poți cumpăra casă cu UN DOLAR într-un loc de vis, cu o singură condiție

Mulți se plâng de prețurile exagerat de mari ale locuințelor și chiriilor din Cluj. Acum, aceștia pot face o schimbare radicală în viața lor.

Autorităţile din oraşul Sambuca din Sicilia au scos la vânzare locuinţe la preţul de doar 1 dolar. Pentru a putea beneficia de ofertă, clienţii trebuie să se angajeze să renoveze clădirile, potrivit Apartmenttherapy.com.

Pentru a primi actele şi cheile casei, cumpărătorii trebuie să investească minim 17.200 de dolari în renovări în primii trei ani şi să depună o garanţie iniţială de 5.700 de dolari. Astfel, costurile totale ajung la aproape 23.000 de dolari într-un final, preţ destul de mic pentru nivelul Italiei. Potrivit experților imobiliari, prețul apartamentelor din Cluj-Napoca a sărit pragul de 1.500 mp/util.


Clădirile sunt în proprietatea administraţiei locale, dar primăria nu acţionează ca un intermediar între vânzători şi potenţiali clienţi. Cea mai mică locuinţă disponibilă are o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, iar cea mai mare este de 150 de metri pătraţi.

Oraşul Sambuca este liniştit, plin de istorie şi înconjurat de păduri şi munţi, nu e de mirare că zece case "de 1 euro" au fost deja vândute. Italia însă nu este singura ţară care caută o nouă viaţă pentru casele abandonate. Japonia a mers şi mai departe: are atât de multe locuinţe părăsite, încât le oferă gratuit celor care sunt interesaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter