Economie

UNPR susţine proiectul Roşia Montană pentru efectele economice şi sociale

<p />Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Marian Sârbu, a declarat că partidul pe care îl conduce susţine proiectul Roşia Montană.

Sârbu a explicat că UNPR susţine proiectul minier de la Roşia Montană în primul rând pentru efectele economice şi sociale pe care le poate avea, în condiţiile în care sunt luate toate măsurile ecologice absolut necesare.

Printre efectele enumerate de Sârbu pentru a argumenta susţinerea proiectului se numără crearea unui număr important de locuri de muncă pentru românii din zonă care sunt afectaţi de o rată a şomajului extrem de mare, precum şi dezvoltarea economică a zonei.


Referindu-se la discuţiile privind o renegociere a contractului cu Roşia Montană Gold Corporation, Marian Sârbu a spus că aceasta depinde de “oportunitatea contractuală”.

“Trebuie văzut care sunt exact clauzele care au fost introduse până acum, în ce măsură acestea pot fi renegociate şi în ce măsură pot fi introduse clauze cât mai favorabile României. De principiu, acest proiect trebuie să aducă şi să creeze locuri de muncă în zonă, locuri de muncă care, am înţeles, vor fi bine plătite, şi să utilizeze cât mai eficient resursele pe care România le are în condiţii ecologice şi de natură contractuală cât mai favorabile ţării noastre”, a adăugat preşedintele UNPR.    A.T.

abonare newsletter