Economie

Lufthansa a desemnat cursa aeriană Cluj- Frankfurt ruta lunii ianuarie

Lufthansa a desemnat cursa aeriană Cluj- Frankfurt ruta lunii ianuarie. Lufthansa a inaugurat zborurile între Cluj-Napoca și Frankfurt în octombrie 2017.

“Lufthansa a stabilit cursa aeriană Cluj-Frankfurt ruta lunii ianuarie 2019. Zborul zilnic al companiei Lufthansa spre Frankfurt de la Cluj și, de asemenea, cele trei zboruri zilnice către München au contribuit foarte mult la creșterea traficului pe aeroportul din Cluj-Napoca. În 2018, Aeroportul Internațional din Cluj a transportat aproape 3 milioane de pasageri”, a anunțat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Aeroportul Frankfurt-Main, este al 4-lea cel mai important hub aerian al Europei, la nivelul anului 2016, cu un trafic anual de aproximativ 61 de milioane de pasageri, conform statisticilor ACI Europa.


“Introducerea noii rute aeriene spre Frankfurt-Main a venit ca răspuns a creșterii numărului de pasageri ce au călătorit la bordul aeronavelor Lufthansa spre zeci de destinații din lumea întreagă, în ultimii ani, pornind de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Programul zborurilor spre Frankfurt-Main este creat să asigure conexiuni rapide spre destinații din America de Nord, Asia precum şi spre Scandinavia sau Europa de Vest, oferite de pe cel mai important aeroport al Germaniei”, spuneau reprezentanții aeroportului clujean cu doi în urmă.

“Cu 9 ani în urmă, Lufthansa a deschis ruta Cluj-Munchen, care a avut de atunci un mare succes. În 2016, am avut în jur de 200.000 de pasageri care au călătorit în regiune. Ca urmare a cererii ridicate de zboruri către Germania şi în afara acesteia, suntem acum capabili să oferim pasagerilor noştri un nou zbor către cel mai mare hub Lufthansa, Frankfurt. Având un zbor de două ore, pasagerii noştri pot ajunge cu uşurinţă în mai multe destinaţii intercontinentale, cum ar fi Cape Town, Bangkok, Buenos Aires, Singapore, Hong Kong, Rio de Janeiro”, declara Peter Pullem, director regional Lufthansa Group pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, în octombrie 2017 la inaugurarea rutei Cluj- Frankfurt.

Ultimele Stiri
abonare newsletter