Economie

Facilităţi pentru firme introduse în Codul Fiscal

<p />Codul Fiscal conţine de ieri măsuri de debirocratizare destinate firmelor mici, precum şi facilităţi la plata datoriilor către stat.

„Dacă astăzi firmele care au doi angajaţi inclusiv şi o cifră de afaceri până în 100.000 de euro trebuie să depună lunar declaraţia unică, după intrarea în vigoare a Codului fiscal pe care îl vom modifica astăzi (ieri - n.r.) această declaraţie se va completa trimestrial, şi nu lunar”, a spus Emil Boc, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române. Aproximativ 54% din totalul firmelor din România vor beneficia de această facilitate, a susţinut premierul.

De asemenea, Guvernul a aprobat, miercuri, noi reglementări fiscale prin care anulează penalităţile firmelor care îşi plătesc datoriile faţă de stat până la 31 decembrie şi prin care reduce la 50% penalităţile în cazul în care contribuabilii vor plăti obligaţiile către buget în primul semestru din 2012. "Prima dată se vor stinge debitele principale pentru taxele şi impozitele cu stopaj la sursă, apoi debitele principale pentru celelalte contribuţii, în ordine istorică, şi la final se sting accesoriile, tot în ordine cronologică”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Dan Lazăr.

abonare newsletter