Economie

Fermierii români PIERD MILIOANE DE EURO, bani europeni! De ce? Vezi ce sume primesc agricultorii din alte țări UE.

România este singura țară din UE care nu va beneficia de milioanele de euro din rezerva de criză pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru agricultorii europeni.

Comisia Europeană a publicat în 27 noiembrie Regulamentul (vezi documentul în galeria foto) de punere în aplicare a rambursării creditelor reportate din exercițiul financiar 2017 prin care se vor aloca 433 de milioane de euro către agricultori din statele UE.

Suma provine din fondurile neutilizate din rezerva pentru criza agricolă pentru exercițiul financiar 2017, care este finanțată prin deducerea plăților directe pentru agricultori și poate fi restituită de statele membre începând chiar din această lună.


În regulament apar toate statele cu excepția a două: ROMÂNIA și Croația, dar fermierii croați sunt scutiți de deducerile din ultimul exercițiu financiar, deoarece plățile directe nu au fost încă integrate în țara care a aderat la UE în 2013. Astfel că, articolul 5 al regulamentului prevede că România nu va benefia de rambursările financiare către fermieri în valoare de milioane de euro din cauză că “declarația de cheltuieli detaliată nu ține seama întru totul de pragul de 2000 de Euro care se aplică disciplinei financiare în conformitate cu articolul 8, alin. (1), din Regulamentul UE Nr. 1307/2013. Așadar, în scopul bunei gestiuni financiare, nu ar trebui să se pună la dispoziție României nicio sumă pentru rambursarea în această etapă”, explică eurodeputatul Daniel Buda.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter