Economie

Bursa de la Bucureşti, în scădere drastică

<p />Piaţa a ajuns să scadă cu 12,4% sub închiderea de luni, în prima parte a zilei, înregistrând cea mai abruptă corecţie din Europa, în timp ce pieţele din Europa Centrală şi de Est suferă şi ele pierderi masive, pe fondul turbulenţelor globale.

BVB şi-a temperat puţin mai târziu scăderea, astfel că, în jurul orei 14:45, indicele general, BET-C, era în coborâre cu 4,36%.

Căderea bursei de la Bucureşti a fost generată de corecţiile puternice înregistrate de bursa americană şi pieţele europene. Investitorii se tem că economia globală va intra din nou în recesiune şi vând agresiv.


“Panica a cuprins astăzi (ieri – n.r.) toată piaţa din cauza scăderilor puternice înregistrate pe pieţele externe. Dacă dimineaţă se observau mici tentative de revenire a pieţei, pe măsură ce au început corecţiile pe pieţele vest-europene şi investitorii noştri au început să vândă agresiv. Nu au mai ţinut cont de preţurile la care vând, influenţaţi puternic şi de volatilitatea pieţelor internaţionale, unde, de exemplu, indicele DAX a crescut în deschidere cu până 2% după care s-a prăbşit cu 7%”, declarat directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest, Mihai Mureşian.

Directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest, Octavian Molnar, declara că se aşteaptă la veşti şi mai proaste. “Cred că urmează să se mai anunţe ceva cu impact negativ, ori încă o agenţie urmează să confirme reducerea ratingul S&P dat pentru SUA, ori va fi redus ratingul altei ţări. Nu ştiu ce este, văd doar că este panică şi toată lumea vinde. Nu mai sunt în piaţă nici cei care ieri şi vineri mai intrau la cumpărare”, a spus Molnar.

abonare newsletter