Economie

Farmec "o duce bine"

<p><img src="documente/stories/08_august/10_ziua/08-farmec gerovital.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Afacerile producătorului clujean de cosmetice Farmec au crescut cu 16,9% în primul semestru al unui an de criză.</p>

Cifra de afaceri a companiei clujene Farmec a crescut cu 16,9%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, rezultatele companiei ajungând la 54,6 milioane lei.

“Deşi piata bunurilor de larg consum a scăzut în primele 6 luni cu 9,7%, iar vânzările de produse nealimentare s-au redus cu 3,4%, conform celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), piaţa cosmeticelor are o evoluţie pozitivă. În acest context, am reuşit să creştem vânzările în primul semestru cu aproape 17 procente”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec Cluj-Napoca.


Conform datelor furnizate de Nielsen, raportate pentru intervalul ianuarie-aprilie 2011, pe segmentul de îngrijire a feţei, brandul Gerovital, marcă Farmec, a înregistrat o cotă de piaţă de 13,5% din punct de vedere cantitativ, respectiv de 12,2% valoric. Pe segmentul tratamentelor de păr, în primele patru luni ale acestui an, Gerovital a atins o cotă de 26,5% valoric, fiind lider de piaţă. Laptele Doina s-a menţinut lider de piaţă pe segmentul produselor de curăţare pentru faţă, cu o cotă de 15,55% - cantitativ.

“Lansările de noi produse şi intensificarea comunicării au fost prioritare pentru compania noastră în primele 6 luni ale acestui an, iar produsele de îngrijire specifice sezonului de vară - noua gamă Gerovital Sun şi Gerovital Body Slim, au impulsionat şi mai mult vânzările companiei în ultimele luni. Un eveniment notabil pentru compania noastră în această perioadă este şi desemnarea cremei hidratante Gerovital Plant Produsul Anului, în urma voturilor a 4000 de consumatori români, fapt care ne onorează”, a mai precizat Mircea Turdean.


Nu doar cifra de afaceri a crescut, ci şi investiţiile realizate de Farmec. Astfel, s-au achiziţionat echipamente şi s-a amenajat o nouă secţie de produse de curătţenie. Planul de investiţii cuprinde, de asemenea, implementarea unui program nou, ecologic, pentru reabilitarea termică a tuturor spaţiilor existente, achiziţia de echipamente şi programe IT, modernizarea spaţiilor de birouri şi extinderea flotei auto.

Produsele Farmec, companie clujeană cu tradiţie pe piaţa produselor cosmetice, sunt prezente în peste 30 de ţări din întreaga lume, ca Japonia,  Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova, Germania,  Liban, Iordania, Kuwait, EAU, Coreea de Sud.

abonare newsletter