Economie

Prinţul Charles, în sprijinul micilor fermieri şi al producătorilor din Transilvania

Fundaţia Prinţul de Wales lansează un program pilot în sprijinul micilor fermieri şi producătorilor români, în urma căruia va nominaliza cinci produse de calitate superioară, cu ajutorul unor experţi în calitatea alimentelor din România.

Prinţul Charles, în sprijinul micilor fermieri şi al producătorilor din Transilvania Prinţul Charles, în sprijinul micilor fermieri şi al producătorilor din Transilvania

Fundaţia Prinţul de Wales lansează programul pilot care va dura zece luni şi se va derula sub forma unui studiu sondaj în cinci regiuni istorice ale României: Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat.

”Intenţionăm să discutăm cu câteva sute de producători din aceste regiuni ca să vedem ce produse naturale fac, în ce cantitate şi la ce calitate, cum le vând şi cu câţi bani rămân în buzunar. La finalul acestei călătorii, vom nominaliza cinci produse de calitate superioară cu ajutorul unor experţi în calitatea mâncării din România, Italia şi Marea Britanie, produse ce pot vorbi frumos despre potenţialul agriculturii româneşti. Acest studiu, însă, ne va arăta şi dificultăţile de zi cu zi ale fermierilor şi producătorilor şi sperăm ca pe baza a ceea vor vom afla, să gândim programe ulterioare specifice de susţinere a lor“, a declarat Aura Woodward, directorul executive al Fundaţiei Prinţul de Wales Romania, potrovot Mediafax..


Produsele care vor intra în acest studiu sunt brânzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume şi fructe, dar şi dulceţuri şi conserve.

Studiul sondaj din fiecare regiune se va încheia cu un curs de gătit, care pe de o parte va avea menirea să îmbunătăţească priceperea unor bucătari începători şi pe de altă parte să introducă aceste produse în meniul afacerilor din zonă, sub forma unor reţete care folosesc ingrediente locale cu fler şi imaginaţie pentru a crea o experienţă pentru degustători.

Ultimele Stiri
abonare newsletter