Economie

ASF închide procedura de redresare financiară a societăţii City Insurance

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis în cadrul ședinței de miercuri închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii City Insurance, deschisă în aprilie 2016, după ce a constatat restabilirea situaţiei financiare a companiei.

„Membrii Consiliului au fost informaţi despre restabilirea situaţiei financiare a asigurătorului la data de 31 martie 2017, în baza documentelor prezentate de către societate şi a verificărilor efectuate de către direcţiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de către acţionarul principal existent a unui împrumut subordonat, în numerar, în sumă de 50 milioane de euro”, se arată în comunicatul ASF.

În acest sens, Consiliul Autorităţii a dispus închiderea procedurii de redresare financiară. Totodată, ASF a cerut conducerii asigurătorului să pună în aplicare un set de măsuri, pentru o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei, prin care Autoritatea va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de daună RCA, precum şi politica de investiţii a societăţii.


În luna aprilie a anului 2016, consiliul ASF a deschis procedura de redresare financiară pe bază de plan la societatea City Insurance. După un an, autoritatea națională care se ocupă cu reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, a anunţat că a constatat neîndeplinirea planului de redresare la City Insurance şi a decis aplicarea legii privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor începând din 4 aprilie 2017.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Etichete: city insurance asf
Ultimele Stiri
abonare newsletter