Economie

Preţul apartamentelor în scădere, însă doar în raportul imobiliare.ro

<p><img src="documente/stories/08_august/03_ziua/blocuri manastur rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preţul apartamentelor din Cluj-Napoca a scăzut cu 7,8% faţă de anul trecut, potrivit unui raport al site-ului<a href="http://www.imobiliare.ro/"></a>.</p>

Nici vorbă de scăderi, susţin reprezentanţii agenţiilor imobiliare.

Conform raportului imobiliare.ro, indicele pentru Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 4,7% în luna iulie, aceasta fiind cea mai mare diferenţă de preţ înregistrată în ultimele 30 de zile de indicele calculat la nivel de oraş.


Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca este, în prezent, de 943 euro/mp util, cu 7,8% mai puţin decât în urmă cu 12 luni.

Scăderea preţurilor a fost resimţită mai ales pe segmentul apartamentelor noi, segment care a influenţat evoluţia indicelui general la nivelul oraşului. Acestea s-au ieftinit cu peste 7% în ultimele treizeci de zile, până la 916 euro/mp.


Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 1,3% în iulie, coborând de la 987 euro/mp la 974 euro/mp. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor, unde a fost constatată o scădere de 5,7%. Apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 0,5% în ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu trei camere au înregistrat o scădere de preţ de 0,7%. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 8,3% mai mici în comparaţie cu luna iulie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu o cameră, se mai arată în raport.

„Preţul apartamentelor nu a scăzut şi nici nu a crescut, este constant în ultima perioadă. O variaţie de maxim 3% poate exista faţă de anul trecut”, a precizat Valentin Teodorescu reprezentant Welt Imobiliare.


"În momentul de faţă ne confruntăm cu o stagnare a pieţei, tranzacţiile au scăzut, la fel ca în fiecare an în luna iunie, însă preţul nu s-a modificat semnificativ", a menţionat şi Cristian Ţopan, agent imobiliar al Mix Imobiliare.

Ideea e susţinută şi de Carmen Miron, director vânzări la agenţia imobiliară Edil. Ea a precizat că cei de la imobiliare.ro fac aprecierile pe o piaţă „rece”, pe care nu activează, din această cauză informaţiile transmise nu sunt în conformitate cu realitatea.

abonare newsletter