Economie

Mircia Giurgiu cere eliminarea impozitului pe tichetele de masă

<p>Deputatul clujean crede că impozitul nu se justifică, fiindcă o masă acordată de angajator unui salariat nu poate fi impozitată, iar tichetele ar trebui să aibă un regim similar.</p>

 

Deputatul independent Mircia Giurgiu vrea să fie eliminat impozitul pe tichetele de masă pentru angajaţi. În acest sens, a pregătit un proiect de lege care va fi depus la 1 septembrie, la începerea sesiunii parlamentare.


“Legea privind acordarea tichetelor de masă a fost o măsură prin care angajatorul să vină cu un plus pentru angajat: acordarea unei mese pe zi sau acordarea de tichete”, a declarat ieri Mircia Giurgiu. Deputatul clujean a mai spus că “anul trecut, fiindcă s-a intrat în criză, Guvernul a decis să impoziteze şi tichetele de masă, ceea ce cred că nu se justifică, fiindcă în momentul în care un angajator ar acorda o masă pe zi unui salariat, cu siguranţă că salariatul nu va plătit impozit pentru că ar servi acea masă, drept pentru care nici acordarea tichetelor de masă nu ar trebui impozitate”.

Deputatul independent a adăugat că este posibil ca pe viitor să ceară eliminarea impozitului şi pentru alte tipuri de tichete acordate salariaţilor.


Reprezentanţii Ministerului Finanţelor publice estimau anul trecut, înainte de aprobarea impozitării tichetelor de masă, un plus de venituri bugetare pe ultimele şase luni ale lui 2010 de 345 de milioane de lei pentru tichetele de masă, 45 de milioane de lei pentru tichetele cadou, 1,7 milioane de lei pentru tichetele de vacanţă şi 1.000 de lei pentru tichetele de creşă.

abonare newsletter