Economie

Mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi podul peste Arieş ar urma să ajungă la Ministerul Transporturilor

Instituția Prefectului Cluj a demarat procedurile pentru preluarea drumurilor naționale și a podului peste Arieș de către CNAIR.

Prefectura Cluj a promovat un proiect de hotărâre de guvern cu privire la trecerea unor tronsoane de drumuri naționale din domeniul public al municipiului Turda și administrarea Consiliului Local Turda în domeniul public al statului român, în administrarea Ministerului Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Este vorba despre DN1, DN15, DN75, inclusiv podul de peste Arieș.


Demersul vine ca urmare a întâlnirii pe care au avut-o în cursul săptămânii trecute primarul municipiului Turda Cristian Octavian Matei alături de administratorul public Dorin Apahidean, cu prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan. S-a stabilit atunci urgentarea demersurilor care se impun, având în vedere starea avansată de degradare a podului peste Arieș și necesitatea începerii lucrărilor de reabilitare pe aceste sectoare de drum.

“Primăria Municipiului Turda efectuează toate demersurile necesare pentru a rezolva această problemă acută, asfaltarea străzilor și modernizarea infrastructurii fiind prioritate 0 pentru actuala administrație”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Turda.                  

abonare newsletter