Economie

CÂT cheltuie românii pe mărţişoare şi cadouri de 1-8 Martie

Majoritatea românilor intenţionează să ofere cadouri atât de 1, cât şi de 8 Martie, doar 1,4% din aceştia intenţionând să se limiteze la cadouri sau mărţişoare de 1 Martie, potrivit studiului publicat luni de Mednet Marketing Research Center.

Aproape 88% din persoanele intervievate din mediul urban intenţionează să ofere cadouri celor dragi în perioada 1-8 Martie, acestea cheltuind în medie 180,15 lei.

Principalele destinaţii de shopping sunt vânzătorii ambulanţi sau târgurile de 1-8 Martie (66,2%), centrele comerciale - magazine/supermarketuri/hipermarketuri, mall-uri etc. (58,7%) - şi florăriile sau vânzătorii ambulanţi de flori (54,8%).


Mediul online este, de asemenea, o importantă resursă de shopping pentru orăşeni, peste 20% din aceştia luând în considerare şi magazinele online pentru un posibil cadou de 1-8 Martie. Această posibilitate de shopping prezintă un grad de atractivitate mai ridicat în rândul bucureştenilor, comparativ cu orăşenii din provincie.

Cei mai mulţi dintre oamenii care locuiesc în oraş, aproape 60%, vor aloca sume cuprinse în intervalul 100-299 de lei (36,8% vor aloca între 100 şi 199 de lei şi 22,3% sume între 200 şi 299 de lei) pentru cumpărăturile de cadouri din perioada 1-8 Martie, potrivit studiului Mednet.


Din totalul respondenţilor care şi-au exprimat intenţia de a oferi cadouri sau mărţişoare pentru a sărbători 1 Martie, mai mult de trei sferturi vor oferi un cadou mamei (75,2%) şi peste jumătate vor oferi cadouri prietenelor (cu excepţia iubitelor).

Cei mai mulţi bărbaţi (86,7%) vor oferi cadouri sau mărţişoare partenerelor de viaţă, în timp ce majoritatea femeilor (80,2%) intenţionează să le dăruiască un mărţişor sau un cadou mamelor.


În timp ce, în majoritatea cazurilor, femeia este cea care primeşte un mărţişor de 1 Martie, peste un sfert dintre persoanele de gen feminim intervievate în cadrul acestui studiu, care intenţionează să ofere cadouri de 1-8 Martie, au declarat că vor oferi cadouri sau mărţişoare şi bărbaţilor, fiecare regiune a României având propriile sale obiceiuri. Aproape jumătate dintre locuitoarele din zona Moldovei şi-au exprimat această intenţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter