Economie

Ce locuințe poți cumpăra în Cluj-Napoca cu mai puțin de 20.000 de euro

Chiar dacă sunt fără bucătărie sau cu baia la care ai intrare de pe holul de la etaj, potrivit agenților imobiliari, cerere este și pentru acest segment, mai rău stăm cu oferta.

Într-un top al celor mai ieftine locuințe din Cluj-Napoca, lidere detașate sunt garsonierele confort III, foste camere de cămin, care au fost lipsite prin construcţie de baie şi bucătărie şi care se pot achiziţiona cu preţuri începând de la 10.000 de euro.

Următoarele ca preţ sunt garsonierele confort 2, de 18-22 mp utili, situate în blocuri de apartamente, care se poate să aibă şi baie proprie şi bucătărie din construcţie. Prețul lor trece, însă, de 20.000 de euro.


“Cutii de chibrituri”

Prețul unora dintre garsoniere este mai mic decât cel al unei mașini second-hand. Dar nici spaţiul nu este departe de cel oferit de un autoturism.

Cel mai mic preț de pe piață, de la această oră, este de 10.000 de euro pentru o locuință de 11 mp, “situată în zona Bulevardul Muncii, la etajul  1, finisată: ușă metalică la intrare, geam termopan, parchet laminat, gresie, faianță, utilități, potrivită pentru investiție”, se arată în anunț.


Locul doi, înseamnă 7.000 de euro în plus. Astfel, este pusă la vânzare cu 17.000 de euro, o garsonieră confort III, în zona Taberei, cartier Manăștur, Cluj-Napoca (imagine în Galerie Foto). “Garsoniera este amplasată la etajul 4 al unui imobil de garsoniere dispus pe 4 etaje. Suprafața utilă este de de 11 m² la care se mai adaugă și o baie de cca. 1,5 m²; baia avand intrarea de pe hol, însă este proprie, nimeni nu mai are acces în afară de dumneavoastră”, îi informează pe potențialii clienți agențai imobiliară în a cărei ofertă se află.

Poziția trei, în clasamentul celor mai ieftine locuințe din oraș este ocupată de o garsonieră tot de 11 mp, situată de această dată în Gheorgheni, zona Diana,utilată și mobilată, petru care se cer 18.000 de euro.


Profil de cumpărător

Clienţii nu lipsesc, chiar dacă confortul lasă mult de dorit.

“Clienţi sunt, oferte nu prea sunt. De regulă sunt tineri care nu au posibilităţi să achiziţioneze un credit sau cei care s-au căsătorit şi au banii de la nuntă. Sunt considerate, de obicei, situaţii de compromis, peste 3,4 ani se gândesc să cumpere ceva mai spaţios. Am avut, iarăşi, de la ţară părinţi care au venit la Cluj la copii, ca să fie mai aproape, neavând posibilitatea să se mai întreţină la sat. Şi-au cumpărat în zona Dâmbu Rotund, zonă de case. Clienţii au fost mulţumiţi că şi-au lăsat casa de la ţară, dar au venit totuşi într-o zonă liniştită”, explică pentru Monitorul de Cluj, Carmen Miron, director Edil Imobiliare.


Câteva mii de euro în plus şi se poate cumpăra apartament

Zonele adiacente Clujului – Floreşti, Apahida, Baciu – sunt varianta pentru cei care nu dispun de foarte mulţi bani, dar nici nu vor să facă compromisuri când vine vorba de spaţiu. Acum trei-patru ani erau foarte multe oferte până în 20.000 de euro pentru apartamente de două camere. Între timp, preţurile au mai crescut şi la periferia Clujului.

Astfel, în localități precum Floreşti, Apahida, Baciu, prețul pentru locuințe în imobile nou construite este situat în intervalul 600-700 Euro/mp, în timp ce, în cartierele consacrate precum Zorilor, Gheorgheni, A. Mureşanu, Bună Ziua prețurile depășesc 1.100 de euro/mp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter