Economie

Ce vând clujenii pe internet de Valentine’s Day: de la “animale preistorice” din pluș la inimi din mușchi

Și la capitolul mesaje, clujenii sunt la fel de ingenioși: “Îl dau ieftin … Vreau sa fiu corect in viața/Nu ca ăla cu mustață“.

Valentine’s Day este o altă ocazie pentru cei cu spirit de comerciant să mai facă niște bani din vânzări. Și cum orice e în formă de inimă sau aduce cumva cu gândul la dragoste este considerat potrivit pentru un cadou, nu e de mirare că se scot la vânzare tot felul de lucruri trăznite.

Nici clujenii nu s-au dat deoparte de la această ocazie, pe site-urile specializate în anunțuri de vânzare fiind sute de postări la locuitorilor din județ, menite să răspundă cererilor de „ziua îndrăgostiților”.


Pe lângă obiectele clasice – perne în formă de inimă, bijuterii sau flori – s-au strecurat și obiecte inedite sau  anunțuri formulate inedit.

Astfel, un clujean anunță că are de vânzare un “urs, animal preistoric”, de pluș, la 300 de lei. Și ca să fie și mai tentant, dacă trecem peste valoarea “muzeografică”, își compune anunțul sub formă de poezie. Versurile sunt în pas cu evenimentele recente din România, făcând ca nici Liviu Dragnea să nu scape de ironie:


“Anul ăsta, 14-i data
Ziua celor iubăreți
Ia cadoul, ia ursoiul
El doar sta, și-i zâmbăreț

Fetele toate-l adoră
E pufos, e roz, e TED
Nu va faceți griji, băieții
N-are abdomen neted

Hai și fa-o fericită
Sa-ți zâmbească, să-ți vorbească
Sa îți spună tot ce simte
O vrăjești, sa fii cu minte

Îl dau ieftin, și in euro
Nu cu 40 de mii
Vreau sa fiu corect in viața
Nu ca ăla cu mustață

Așadar băieții mei,
Aveți doar o variantă
Hai acum și ia-l pe TED
Dăruiește-l la....amantă!”

Orice în formă de inimă

Un alt clujean propune, la 25 de lei, “Natură palpabilă în formă de inimioară :). Licheni/muschi pe tavita stil Houtoko, Japonia”(foto), iar un altul, tot în rime “o decorațiune în formă de inimă, realizată handmade cu boabe de cafea naturale, un cadou deosebit pentru aleasa inimii tale!”(foto 1 galerie).


La aceeași categorie se adaugă și alte oferte de care sunt pline site-urile românești. Căști în formă de inimă (foto 2 galerie) sau perna inimă cu mâini (foto 3 galerie).

O să curgă banii

Magazinele online membre în Asociaţia Română a Magazinelor Online - ARMO - estimează vânzări cu până la 80% mai mari decât în zilele obişnuite.


Cele mai mari vânzări sunt aşteptate în categoria bijuteriilor, cosmeticelor, lenjeriei intime şi cadourilor, se arată într-un comunicat al ARMO.

„Estimăm o creştere de 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul trimestru din 2016 am avut vânzări de 350.000 de euro, media pe comandă fiind de 180 de lei. Am pregătit stocuri consistente pentru cele mai bine vândute, şi, în mod special, pentru produsele de culoare roşie, specifice acestei perioade”, a declarat Cristina Vasile, fondator SevenSins.


„Din experienţa anilor trecuţi, luna ianuarie reprezintă reînnoirea stocurilor pentru lunile februarie şi martie. Luna februarie este cea mai bună lună din an din punct de vedere al vânzărilor, dar şi martie, produsele SevenSins fiind cadouri ideale pentru această perioadă”, a mai explicat Cristina Vasile.

Totdată, unele dintre magazine anunţă campanii personalizate, dar şi colecţii dedicate.

„Pentru sărbătorile de 1-8 martie, precum şi pentru cea de Sfîntul Valentin, vom avea campanii personalizate, active cu cel puţin 10 zile înainte pentru a oferi timp clienţilor să prospecteze şi să comande produsele dorite”, a declarat Silvia Amariţei, general manager Carespot. „Estimăm o creştere cu cel puţin 25% a comenzilor în această perioadă faţă acelaşi interval al anului trecut, ceea ce se traduce într-un volum cu 55% mai mare, datorită faptului că avem un portofoliu de produse compatibile cu specificul sărbătorilor”, a mai adăugat Amariţei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter