Economie

Petrom Aviation investeşte 1 milion de euro la aeroport

<p />Petrom Aviation, compania care asigură alimentarea cu carburant a aeronvelor, urmează să investească un milion de euro în cadrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Consilierii judeţeni vor lua în discuţie în şedinţa din această săptămână un proiect care prevede concesionarea către Petrom Aviation a două terenuri în suprafaţă totală de 8.985 mp. Societatea a solicitat concesionarea suprafeţei de teren de 4.585 mp pe o durată maximă de 49 de ani, cu clauza prelungirii de drept pe o perioadă de 24 de ani şi 6 luni, şi a suprafeţei de teren de 4.400 mp pe o perioadă de 12 luni, cu clauza prelungirii de drept pe o perioadă de încă 12 luni, perioadă în care va demola toate construcţiile existente pe aceasta şi va preda judeţului Cluj terenul liber de sarcini.

“Având în vedere faptul că SC Petrom Aviation SA urmează a face investiţii de peste un milion de euro pe terenul în suprafaţă de 4.585 mp, iar pe cel de 4.400 mp urmează a-l preda judeţului Cluj în termen de maxim 24 luni, după ce va finaliza demolarea construcţiilor existente şi va aduce terenul la starea iniţială, ca urmare a negocierii, cuantumul redevenţei s-a calculat raportat la procentul de 3% din dobânda de referinţă stabilită de Banca Naţională a României”, se specifică în proiectul de hotărâre. Astfel, redevenţa anuală stabilită pentru terenul în suprafaţă de 4.585 mp este în cuantum de 27.510 euro, iar pentru terenul în suprafaţă de 4.400 mp este de 26.400 euro. Redevenţa se va achita trimestrial, în lei, la cursul BNR de la data facturării, în termen de 30 de zile de la data primirii facturii fiscale de către concesionar. Investiţia de un milion de euro pe care urmează să o realizeze cei de la Petrom Aviation se referă în principal la modernizarea rezervoarelor pentru combustibil.        M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter