Economie

Lucia Morariu, Eximtur: Cea mai pesimistă prognoză, creştere de până la 5% la volumul de vânzări

Industria de călătorii este foarte sensibilă la instabilitate politică, evenimente pe plan intern sau extern şi consecinţele acestora, potrivit directorului agenţiei de turism Eximtur din Cluj-Napoca, una din cele mai mari de pe piaţa locală.

“Până recent previziunile erau destul de pozitive, pe partea de business travel, serviciile de călătorie pe care le acordăm corporaţiilor au fost în creştere constantă, atât în ceea ce priveşte volumul călătoriilor, cât şi numărul de corporaţii pe care le avem ca şi clienţi. Sperăm să se menţină acest trend şi anul viitor, depinde foarte mult de stabilitatea politică din ţară. În ceea ce priveşte partea de vacanţe, în luna decembrie, trendul foarte bun, crescător, în special pentru destinaţiile româneşti, ceea ce ne face să credem că vom înregistra şi anul viitor creşteri pe această componentă. Pe partea de destinaţii externe depinde foarte mult de stabilitate, linişte şi lipsa de evenimente la destinaţie”, explică antreprenoarea.

Scăderea afacerilor este exclusă din planurile de afaceri, bugetele fiind realizate pentru o creştere de 5%.


“Fiind o stare de nesiguranţă zilele acestea este foarte greu să faci previziuni. Probabil că cea mai pesimistă prognoză este să mergem pe creştere de până la 5%, la volumul nostru de vânzări”, continuă Lucia Morariu.

abonare newsletter