Economie

Cererea crescută pentru sărbători dă peste cap activitatea Panemar

Potrivit directorului Panemar, Nicolae Chiorean, ar fi necesară o investiţie de aproximativ 2,5 milioane de euro în capacitatea de producţie pentru a putea acoperi cererea de 3,4 ori mai mare din această perioadă.

Fluctuaţiile de cerere sunt cea mai mare problemă în domeniul panificaţiei, potrivit acestuia.

“Am investit în producţie, pentru că avem probleme la sărbători, vinerea, sâmbăta. Când oamenii cumpără de trei, patru ori mai mult, este foarte greu să fabrici în condiţii de calitate. Ar fi nevoie de o capacitate de producţie pe care să o folosim la sărbători sau în zilele cu cerinţă maximă, care presupune o investiţie de 2-2,5 milioane de euro. Clujul are 5-600.000 de locuitori, este imposibil să produci repede pentru orele de vârf sau zilele de la sfârşitul săptămânii. Suntem pegătiţi pentru un regim normal, fără fluctutaţii. În domeniul nostru este nevoie de un proces foarte riguros”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Nicolae Chiorean.


Personalul nu mai constituie o problemă pentru firma clujeană.

“Avem personal acum. La începutul anului 2016 am avut probleme de personal, în condiţiile în care şomajul este de 1-2%, iar o mare parte dintre şomeri lucrează la negru, în realitate rata fiind apropiată de zero, e imposibil să nu ai probleme“, adaugă omul de afaceri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter