Economie

Ce fac clujenii de Revelion şi cât îi costă?

Clujenii s-au năpustit anul acesta asupra ofertelor pentru noaptea dintre ani şi au rezervat deja peste 60% din locurile la restaurante şi aproape 100% la categoria miniexcursii din ţară sau străinătate oferite de agenţiile de turism.

Planurile pentru noaptea de Revelion s-au făcut în acest an la Cluj din timp. Dacă în anii trecuţi, potrivit administratorilor de restaurante contactaţi de Monitorul de Cluj, rezervările se făceau în proporţie de 50% chiar şi cu o săptămână înaintea nopţii dintre ani, anul acesta majoritatea restaurantelor se laudă deja cu un grad de ocupare de peste 60%.

La fel de mare e interesul şi pentru excursii şi city break-uri. “Locurile s-au ocupat mult mai repede şi într-un grad mai mare decât până acum în industria turismului. Astfel, pentru târgurile de Crăciun a fost foarte mare gradul de ocupare. Agenţia noastră nu a mers niciodată în Cracovia cu două autocare, acum am suplimentat locurile şi am mers cu un autocar în plus. Constat şi la colegii mei aceeaşi situaţie. Când am epuizat locurile pentru Cracovia i-am sunat să-i întreb dacă pot prelua din clienţi şi nu mai aveau locuri disponibile. Ofertele pentru ziua de Crăciun au, de asemenea, un grad de ocupare mai mare decât în anii anteriori, iar ofertele de revelion sunt chiar 100% rezervate, unii dintre colegii mei au chiar suplimentări la anumite locaţii pentru că solicitarea e foarte mare”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Batinas Jolanda, director Blue Travel .


Situaţia e la indigo şi pentru locurile din staţiunile montane. Săptămâna aceasta încheiem “rezervările pentru revelion, mai avem doar câteva locuri pentru care se luptă acum clienţii, iar achitarea s-a făcut deja integral”, spune Oana Vilt, managerul hotelului Alpin Băişoara.

Varianta cea mai ieftină  

Dintre clujenii care nu vor să stea acasă de Revelion şi nici să meargă la focurile de artificii din Piaţa Unirii, cel mai ieftin ies cei care optează pentru o noapte în club, fără rezervare la masă. Preţurile sunt sub 100 de lei pentru bilet şi o cupă de şampanie. Dacă optează pentru varianta cu loc la masă, preţurile minime ajung la 200 de lei, sumă în care este inclus şi un card de consumaţie de peste 100 de lei.


Tot pentru club, maximele trec de 300 de lei pentru un “pachet vip” care include “accesul în club – 80 lei, masă rezervată în zona VIP, card de consumație de 270 lei / pers, welcome drink şi un platou de aperitive la 4 persoane”.

Preţurile la restaurant gravitează în jurul sumei de 300 de lei

În schimbul banilor clienţilor li se promit spectacole live, mâncare şi băutură pe săturate. „Ţi-am pregătit un meniu festiv, open bar nelimitat, muzică de petrecere şi spectacol live pentru doar 290 lei/persoană. Dacă iţi aduci şi prietenii, beneficiezi de 20 lei reducere pentru grupuri mai mari de 10 persoane. Pentru cei ce vor să petreacă noaptea la hotel, tariful de cazare beneficiază de reduceri speciale. Pentru rezervări se va achita un avans de 50% din tariful meniului, urmând ca restul de plată să se facă până în data de 31 decembrie 2016 inclusiv. Anularea rezervarii duce la pierderea avansului”, se arată într-un anunţ.


Pentru a asculta Iris live în noaptea dintre ani, la unul dintre hotelurile de lux din Cluj,  plus meniu servit, doritorii trebuie să achite 400 de lei de persoană.

Sejururile, o variantă plină de activităţi

„Agenţia mea are o ofertă foarte bună pentru Crăciun în Bistriţa, la Colibiţa, la hotel Fisherman’s. Aici turistul are parte, de la plimbarea cu sania, până la tăierea porcului, colinde şi masa de Crăciun tradiţională, e foarte frumos şi foarte inedit. Hotelul în sine oferă cazare şi masă all-inclusive, are şi centru spa. Pachetul costă 1000ron/persoana-4zile/3nopţi sau 1300ron/persoana pentru 6zile/5nopţi. În Maramureş sunt oferte foarte bune şi axate pe turismul tradiţional. Un astfel de pachet pentru 4 zile costă 690 de lei. De Revelion oferta este foarte largă. Eu, personal, mă duc cu un grup de 50 de persoane la Hajdúszoboszló, unde vom petrece trei zile, vom lua şi masa de Revelion acolo, dar vom participa şi la festivitatea de adio a anului 2016, vom avea şi sesiuni de spa şi odihnă şi în ultima zi vom merge şi în Debrecen, care este o altă staţiune din Ungaria şi vom vizita şi acest oraş. 165 de euro costă acest sejur. Acestea sunt programele agenţiei mele, dar pe lângă acestea, de la Dubai şi până la Antalia se pot face foarte multe de Revelion”, spune directorul Blue Travel.

Etichete: excursii restaurante
abonare newsletter