Economie

Clujul, atractiv datorită costurilor

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/07_ziua/08 hayderer brokernet.bmp" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Din cauza costurilor mai mici decât în Bucureşti, Clujul este atractiv pentru investitorii străini.

Vezi de ce una din cele mai importante companii de consultanţă financiară din Europa a ales să aibă sediul central în Cluj şi nu în Bucureşti.

Palladium, cea mai nouă societate afiliată a Grupului Brokernet, una din firmele independente majore de consultanţă financiară din Europa, şi-a lansat zilele trecute operaţiunile pe piaţa din România. Sediul noii societăţi se află în Cluj-Napoca, conducătorii companiei optând pentru acest oraş în favoarea Bucureştiului.


„Am ales să deschidem sediul central la Cluj datorită costurile mai mici faţă de Bucureşti. Înainte să hotărâm lansarea operaţiunilor în România am făcut studii de piaţă, nu am venit aici la întâmplare. Sper ca soluţiile oferite de noi pe termen lung să fie pe placul românilor“, a declarat Heinz-Christian Hayderer (foto), Chief Sales Officer al Palladium, la lansarea oficială a companiei în România.

„Palladium vine cu soluţii pentru mai multe categorii de clienţi“, a declarat şi Anca Herasim, CEO al Camerei de Comerţ Româno-Americane. Conform lui Hayderer, capitalul social al Palladium este de 30.000 lei.


Brokernet este prezent în Europa centrală de 11 ani, având operaţiuni în Ungaria, Slovacia şi - de acum înainte - în România. Grupul are peste 4.000 de consultanţi financiari profesionişti şi a vândut asigurări în valoare de 785 milioane euro unui număr de peste 200.000 de clienţi. „La fel ca şi în Slovacia, odată cu lansarea activităţii vom aduce expertiza noastră în sistemul de activităţi interne (departamentul financiar, logistică şi IT) şi va fi accesibil atât societăţii afiliate din România cât şi clienţilor săi. Experienţa obţinută în aceste două ţări oferă firmei Palladium un avantaj competitiv şi pe piaţa românească“, a declarat CEO-ul grupului Brokernet, Otto Gecser.

abonare newsletter