Economie

Un nou grup de intermediere financiară lansat azi pe piaţă

<p />Grupul de intermediere financiară Brokernet şi- a lansat operaţiunile în România prin brokerul de asigurări Palladium, cu sediul în Cluj-Napoca.

Bokernet şi-a planificat să deschida 10 birouri Palladium în România şi îşi propune să dubleze numărul birourilor sale, vizând un număr de 5.000 de clienţi şi pozitia de lider de piaţă până în 2012. “Scopul nostru este de a ne asigura poziţia de lider de piaţă şi de a stabili un nou standard de calitate în segmentul de consultanţă financiară de pe piaţa românească. Noi îi considerăm pe consultanţii şi managerii noştri români ca fiind pilonii expansiunii noastre în sud-estul Europei”, a spus Peter Kostevc, fondator, co-proprietar şi preşedinte al consiliului de supraveghere al grupului Brokernet.

Grupul este prezent în Europa centrala de 11 ani, având operaţiuni în Ungaria, Slovacia şi acum şi în România.


Firmei Palladium, cu sediul în Cluj-Napoca, i-a fost acordată licenţa de funcţionare de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) la data de 26 mai 2011. Consultanţii financiari ai companiei vor începe să-şi ofere serviciile clienţilor la nivel naţional, de la mijlocul acestei luni.

CEO-ul grupului Brokernet, Otto Gecser, a precizat că atât în Ungaria cât şi în Slovacia grupul are încheiate parteneriate cu cele mai mari grupuri financiare de profil, printre care Generali, CIG, Uniqa sau ING, iar acordul se va extinde şi pe piaţa locală.


Grupul Brokernet are cu active administrate de peste 500 milioane dolari, fiind cel mai mare contractant din Europa Centrală al fondurilor de investiţii şi având peste 200.000 de clienţi. Valoarea primelor de asigurare vândute în regiune este de 785 milioane de euro, iar cea mai ridicată primă anuală medie intermediată este de 2.300 de euro în Ungaria şi 2.600 de euro în Slovacia.

 

abonare newsletter