Economie

Venituri mai mici în luna mai

<p />Câştigul salarial mediu nominal net a scăzut în luna mai 2011 cu 2,7% (40 de lei) faţă de luna precedentă, cifrându-se la 1458 lei.

Cele mai mari salarii ler-au avut în luna mai cei care lucrează în domeniul intermedierilor finaciare.

Potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), câştigul salarial mediu nominal brut a scăzut în luna mai 2011 cu 2,8% faţă de luna precedentă, cifrându-se la 2.008 lei, iar cel net s-a diminuat cu 2,7% (minus 40 lei), ajungând la 1.458 lei.


Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în intermedieri financiare (3.698 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (854 lei).

Potrivit datelor INS, în luna mai 2011, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost în scădere faţă de luna aprilie 2011 când s-au acordat prime ocazionale (prime de Paşte), ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru Paşte) ori s-au realizat producţii şi încasări mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, câştigul salarial mediu net din luna mai 2011 a scăzut ca urmare a nerealizărilor de producţie, încasărilor mai mici, dificultăţilor financiare cu care s-au confruntat unele unităţi economice ori angajării de personal cu câştiguri salariale mici.


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter