Economie

Oficialii români, acuzaţi că cer mită firmelor din SUA

<p />Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat într-un interviu pentru presa centrală că există companii americane care au investit în România şi care se plâng de faptul că oficiali români le cer mită, relatează Mediafax.

Ambasadorul american a spus că a discutat cu reprezentanţi ai companiilor americane deja prezente în România care se lovesc fie de probleme cu corupţia, fie de lipsa transparenţei, fie de lipsa previzibilităţii.

“Mi se plâng tot timpul. Mai există un număr de companii care se gândeau să investească în România şi care fie nu au luat o decizie, fie se tem să investească în România din această cauză. Pentru că există o lipsă de previzibilitate şi există acuzaţii şi probleme semnificative cu corupţia şi transparenţa”, a spus Gitenstein, potrivit sursei citate. Gitenstein a mai declarat că încă nu s-a găsit încă o soluţie legată de Bechtel, dar că avut loc o întâlnire între Boagiu şi conducerea companiei Bechtel şi cred că s-au făcut nişte progrese. Nu ştiu exact în ce punct sunt, dar până la urmă problemele vor trebui rezolvate de cele două părţi", a spus Gitenstein.


El a precizat că din punctul de vedere al Americii, există un contract pentru construirea unei autostrăzi, pe care Bechtel ar vrea să îl vadă pus în practică iar guvernul SUA sprijină asta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter