Economie

Locuinţele noi, mai scumpe cu 8% faţă de începutul anului

<p />Perioadele de creştere ale preţurilor apartamentelor şi cele de scădere au alternat în primele şase luni ale anului, potrivit unei analize realizate de imobiliare ro.

Astfel, la nivel naţional, preţul mediu în luna iunie a fost de 1.034 euro/mp util, cu 1,1% mai mic decât în mai, dar foarte apropiat de cel înregistrat la finele lunii decembrie 2010 (1.033 euro/mp util).

În Cluj-Napoca, preţurile nu au înregistrat oscilaţii majore în iunie. Astfel, apartamentele se vindeau luna trecută la un preţ mediu de 989 euro/mp util, cu 0,4% mai mic faţă de cel înregistrat în urmă cu şase luni şi cu 3,2% mai mic decât acum un an. Scăderea de preţ a fost resimţită doar pe segmentul apartamentelor vechi, potrivit analizei, în timp ce apartamentele noi s-au scumpit cu 7,9% în acest semestru, până la 993 euro/mp. Astfel, preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 987 euro/mp util, în scădere cu 2,7% faţă de acum şase luni. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 6,5% mai mici în comparaţie cu luna iunie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu două camere.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter