Economie

Topul celor mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca

Un studiu referitor la piaţa imobiliară arată în ce cartiere din Cluj-Napoca şi din alte cinci mari oraşe din ţară se vând cele mai scumpe apartamente.

Topul celor mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca Topul celor mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca

O analiză realizată de imobiliare.ro prezintă un clasament al celor mai scumpe cartiere din punct de vedere imobiliar, din cinci mari oraşe din ţară şi Bucureşti. În Cluj-Napoca, suma medie solicitată pentru un apartament se situa la 1.186 de euro pe metru pătrat la finele lunii februarie. Prețurile depășesc pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat în toate cele opt zone analizate în detaliu.

Cea mai scumpă zonă rămâne centrul cu un preţ de 1.344 euro/mp. Urmează cartierul Gheorgheni cu 1.266 euro/mp, Andrei Mureşanu cu 1.253 euro/mp, Grigorescu cu 1.235 euro/mp, Mărăşti cu 1.203 euro/mp, Zorilor cu 1.193 euro/mp, Bună Ziua cu 1.103 euro/mp şi Mănăştur cu 1.081 euro/mp.


În Bucureşti, preţurile sar de 2.000 de euro

În Capitală, suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente se situa la o valoare de 1.089 de euro pe metru pătrat util la finele lunii trecute. În prezent, cele mai mari prețuri (de peste 2.000 de euro pe metru pătrat), sunt întâlnite în cartierele exclusiviste din zona de centru-nord a orașului. Pe primul loc în clasament se situează aria Kiseleff-Aviatorilor, unde pretențiile proprietarilor ajung la 2.739 de euro pe metru pătrat util. În Herăstrău-Nordului, un apartament poate fi achiziționat cu circa 2.462 de euro pe metru pătrat, față de 2.203 euro pe metru pătrat în Dorobanți-Floreasca.

Dintre cartierele tradiționale, cele mai mari prețuri pe metru pătrat pot fi găsite în 1 Mai (1.572 euro), Tineretului (1.330 de euro). Sub aceste valori se situează cele mai accesibile cartiere ale Capitalei, respectiv Rahova (824 de euro pe metru pătrat), Berceni (943 de euro pe metru pătrat), Militari (953 euro pe metru pătrat).


Ce preţuri sunt în alte oraşe

În Braşov, pe parcursul lunii februarie, pretențiile vânzătorilor din orașul de la poalele Tâmpei au crescut până la 912 euro pe metru pătrat util.

În Constanţa, valoarea medie de listare pentru un apartament (nou sau vechi) este de circa 930 de euro pe metru pătrat util.


În Timişoara, prețul solicitat pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare era de 970 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lunii trecute.

În Iaşi, indicele imobiliare.ro a ajuns la 888 de euro pe metru pătrat util.

Ultimele Stiri
abonare newsletter