Economie

Cum îşi bat joc Finanţele de firmele din Cluj?

Firmele au obligaţia să comunice Finanţelor Publice sediul firmei. Reprezentnţii Finanţelor din Cluj le dau notificări firmelor care întârzie, însă nu specifică exact ce probleme au.

“În conformitate cu prevederile art. 92 alin. (1) lit. a), f)/g) din Legea nr. 270/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare (Codul de procedură fiscală), vă comunicăm că sunteţi inclus în lista contribuabililor care îndeplinesc condiţiile pentru a fi declaraţi inactivi”, se arată la începutul notificării.

Comunicatorii de la finanţe nu specifică mai exact care este problema firmei respective.


“Pentru a nu fi declarat inactive, potrivit prevederilor art. 92 alin (1) lit. f)/g) din codul de procedură fiscală aveţi obligaţia clarificării situaţiei în care vă aflaţi, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări”, se mai arată în notificare.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj susţine că nu se oferă astfel de detalii pentru că sunt secrete fiscale.


„Rolul notificărilor este să clarifice nişte lucruri. Nu mă pot pronunţa dacă nu văd documentul respectiv. Acesta este un secret fiscal. Orice firmă, că eşti angajat acolo sau altceva, dacă nu eşti cel în cauză, deci administratorul, patronul, este secret fiscal. Trebuie să se prezinte reprezentantul firmei la sediu Fiscului pentru a-şi clarifica problemele”, a explicat Gligor Gavriș, purtător de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice Cluj.

Etichete: sediu firme finante
Ultimele Stiri
abonare newsletter