Economie

IMM-urile ar putea accesa cardul Kogalniceanu într-o lună

<p />IMM-urile vor putea accesa cardul „Kogălniceanu” într-o lună, urmând ca în maximum două săptămâni să fie emise normele metodologice pentru implementarea programului, a anunţat consilierul de stat Andreea Paul-Vass. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, programul pentru sprijinirea IMM-urilor numit “Cardul Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit lui Cristian Haiduc, şeful Autorităţii pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), firma solicitantă trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru a accesa cardul “Kogălniceanu”, dintre care: să aibă minimum doi ani de funcţionare, să nu fie în procedură de insolvenţă, să prezinte garanţii colaterale de până la 40% la accesarea creditului, să nu figureze cu credite restante sau cu incidente majore cu cecuri şi bilete la ordin etc.

Programul presupune subvenţionarea a maximum 70% din rata dobânzii aferente creditului pe care un IMM doreşte să îl acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an. De asemenea, 80% din creditul luat de IMM poate fi garantat de Fondul naţional de garantare, în limita a 100.000 de lei. Guvernul estimează că astfel vor fi ajutate 4.000 de firme.


Undeva în maximum o lună el poate să devină operaţional în sensul în care IMM-urile se vor putea înscrie”, a estimat şeful Autorităţii pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), Cristian Haiduc.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter