Economie

Jumătate de milion de contracte de muncă, încheiate de la 1 mai

<p>De la intrarea în vigoare la începutul lunii mai a noului Cod al muncii au fost încheiate 527000 de noi contracte de muncă, iar 34% dintre acestea sunt pe perioadă determinată, ceea ce înseamnă că o simplă modificare legislativă a avut un impact favorabil pe linia flexibilizării forţei de muncă şi adaptării la nevoile pieţei de astăzi, a declarat ieri premierul Emil Boc.</p>

Premierul a arătat că numărul total al contractelor de muncă active a urcat în prezent la 6.365.275, cu mult peste nivelul de 6.250.000 din decembrie 2008.

 


Pe de altă parte, premierul a subliniat că politica statului de a combate munca “la negru” nu se va limita la o campanie de o lună sau două, ci va continua cu aceeaşi intensitate în fiecare zi. “Nu trebuie să se înţeleagă (de către agenţii economici - n.r.) că ai încheiat un contract de muncă pe perioadă determinată, iar luna următoare statul lasă puşca jos şi nu mai controlează. Un stat se respectă atunci când îşi exercită atributul de control”, a afirmat şeful Guvernului, citat de Agerpres.

abonare newsletter