Economie

Preţurile din Bulgaria şi România sunt cele mai mici din UE

<p />Danemarca a consemnat, în 2010, cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană la bunuri de consum şi servicii (143% din media în UE27), cele mai scăzute preţuri fiind înregistrate în Bulgaria (51% din media în UE) şi România (59%), conform datelor publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Pe categorii, în cazul produselor alimentare şi băuturilor non-alcoolice, cele mai scăzute preţuri au fost înregistrate în Bulgaria (66% din media în UE27), urmată de România (67% din media în UE27), la polul opus fiind Danemarca (136%).

Bulgaria şi România au cele mai mici preţuri (ambele cu 64% din media în UE27) şi la băuturi alcoolice şi tutun, cele mai mari preţuri fiind înregistrate în Irlanda (170%), variaţii mari datorate în principal taxelor.


Variaţii mici de preţ se înregistrează în cazul articolelor de îmbrăcăminte, cele mai ieftine fiind înregistrate în Bulgaria (75% din media în UE), iar cele mai scumpe în Suedia (126%). În România, preţurile la haine sunt aproape de media din UE (94%), mai mari decât în Spania (90%) şi Marea Britanie (89%).

Echipamentele electronice sunt o altă categorie de produse la care în România

abonare newsletter