Economie

Criza din Grecia nu pune în pericol zona euro

<p />Directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (WTO), Pascal Lamy, a declarat astăzi că dificultăţile prin care trece Grecia nu pun în pericol ansamblul zonei euro, datorită ponderii economice limitate a acestei ţări, transmite AFP, citat de Agerpres.

“Grecia reprezintă doar 5% din economia europeană”, a subliniat Pascal Lamy, întrebat de un reporter al postului de radio France Info în legătură cu eventualele riscuri pe care le-ar presupune Grecia pentru Uniunea monetară europeană. “Nu cred că acest lucru ar putea contamina ansamblul economiei europene”, a adăugat directorul WTO.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului a mai estimat că “încă nu e prea târziu” ca Grecia să evite intrarea în incapacitate de plată. “Este povestea clasică a unei ţări mici care mult timp a cheltuit mai mult decât a câştigat pentru că s-a împrumutat cu dobânzi foarte mici”, a explicat el.


Pascal Lamy a deplâns lipsa de disciplină din momentul integrării Greciei în zona euro şi a remarcat că Europa plăteşte în momentul de faţă pentru “deceniile de atitudine laxistă” faţă de unele ţări.

abonare newsletter