Economie

Cele 107 magazine Plus au devenit de azi Lidl

<p>Începand de azi, toate magazinele Plus Discount din România funcţionează sub numele Lidl.</p>

Schimbarea vine ca urmare a preluării acestora, încă din 2010, de retailerul de tip discount german Lidl, care a început încă din primăvară lucrările de modernizare. Intrarea Lidl pe piaţa locală de retail a fost estimată la circa 20 de miliarde de euro şi s-a făcut nu numai prin rebrandingul unităţilor Plus, ci şi prin construcţia unor unităţi proprii în unele judeţe, magazine care ar putea fi deschise în toamna acestui an, potrivit unor surse. În Cluj-Napoca funcţionează două magazine Lidl, unul în cartierul Zorilor şi celălalt în cartierul Bună Ziua. Deocamdată, modernizarea fostelor magazine Plus nu a fost finalizată, urmând ca în următoarea perioadă să fie introduse noi produse.

 


Lidl face parte din grupul german Lidl & Schwartz, care mai deţine pe piaţa locală magazinele Kaufland, şi este unul dintre cei mai agresivi jucători de pe segmentul discounterilor la nivel mondial. Principala luptă pentru nemţi se va da pe segmentul discounterilor, estimat de Ziarul Financiar la circa 1,8-2 miliarde de euro. Principalii concurenţi ai Lidl sunt Profi (fondul de investiţii Enterprise Investors), Macro - fostul Minimax (Dinu Patriciu), Kaufland (Lidl & Schwartz), Penny şi Penny XXL (Rewe Group).

Lidl este prezent în peste 20 de ţări, are peste 9.000 de magazine şi peste 150.000 de angajati. În magazinele din Europa, Lidl vinde zilnic produsele sale către 7 milioane de clienţi.

abonare newsletter