Economie

Varujan Vosganian: „Anul 2011 este un an al stagnării”

<p><img src="documente/stories/06_iunie/20_ziua/lansare carte varujan vosganian 10_ag.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Senatorul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat vineri la Cluj că anul 2011 este un an al stagnării.</p>

 

Vosganian a explicat că, în funcţie de ceea ce se va întâmpla anul viitor, vom putea şti ce tendinţă marchează anul în curs. „Ar fi o mare eroare să credem că anul 2011 este un an care marchează o tendinţă. 2011 este un an intermediar. 2011 nu este un an al relansării, ci este un an al stagnării. Chiar în condiţiile în care avem o uşoară creştere economică, ea nu este relevantă pentru a marca o evoluţie în principalele resurse ale creşterii, anume la nivelul ocupării, la nivelul veniturilor şi la nivelul investiţiilor. (...) Această stagnare este rezultatul faptului că România a căzut prea jos şi că în acest moment organismul economic nu mai are unde să cadă decât cu pericolul de a-şi pune sub semnul întrebării însăşi supravieţuirea”, a declarat Vosganian, citat de Agerpres.


El a explicat că riscul pe care îl prezintă România este agravat de cele două teme privind modificările constituţionale şi administrative care au fost lansate în dezbatere publică.

Varujan Vosganian a mai ţinut să precizeze că Harghita şi Covasna nu pot trăi autonom, fie şi numai pentru faptul că ele sunt printre cele mai sărace judeţe ale ţării şi depind de fondurile venite de la Bucureşti. „Harghita şi Covasna au nevoie de capitala României şi de fondurile bugetare poate mai mult decât oricare alte judeţe. Practic, Covasna şi Harghita n-ar putea să trăiască într-o formulă de autonomie de niciun fel pentru că sunt complet dependente de fondurile care vin de la Bucureşti”, a declarat Vosganian. El a adăugat că aceste două judeţe nu au decât păduri şi apă minerală şi că liderii locali au alungat investitorii.


Vosganian a fost prezent la Cluj-Napoca, la programul de pregătire politică “Femeile liberale pot ajuta România”, program lansat de Organizaţia femeilor liberale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter