Economie

Fosta soţie a ministrului Finanţelor nu poate justifica 204.000 de euro

Florentina Costache, fosta soţie a ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, nu poate justifica 204.000 de euro, Agenţia Naţională de Integritate cerând Curţii de Apel Bucureşti să verifice veniturile obţinute de aceasta, împreună cu familia, în perioada 2000-2012.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) arată miercuri, într-un comunicat de presă, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 722.230,92 de lei (aproximativ 204.000 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia, în perioada 2000-2012, de către Florentina Costache (fostă Teodorovici), funcţionar public în Ministerul Transporturilor.

Astfel, ANI a cerut Comisiei de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti să facă verificări cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate, împreună cu familia, de către Florentina Costache.


Potrivit ANI, Florentina Costache este director adjunct al Direcţiei Generale Relaţii Financiare Externe din cadrul AM POST - Ministerul Transporturilor.

Florentina Costache a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, aceasta depunând la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

abonare newsletter