Economie

„Mortul” lui Dragnea a câştigat la Loteria Bonurilor Fiscale

Denunţătorul lui Liviu Dragnea în dosarul „Fraudă la Referendum”, Romică Părpălea, despre care vicepremierul afirma că „este mort din anul 1991”, este unul dintre câştigătorii Loteriei fiscale, cu un bon de 6,3 lei.

Romică Părpălea, cunoscut şi sub numele de „mortul lui Dragnea”, este unul dintre câştigătorii loteriei fiscale, după cum a confirmat pentru Gândul.

Romică Părpălea a postat pe Facebook poza cu biletul câştigător de la prima extragere a Loteriei fiscale. Bonul, în valoare de 6,3 lei, este emis în data de 7 februarie la o unitate de pe strada Constantin Brâncoveanu din oraşul Alexandria. Pe bonul fiscal apare că Părpălea a cumpărat o pâine albă de 300 de grame.


La prima extragere organizată pentru loteria bonurilor fiscale de către Ministerul Finanţelor şi ANAF, care a avut loc luni, în a doua zi de Paşte, au fost declarate câştigătoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei.

Persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu această valoare, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie acordate în maximum trei luni.


Romică Părpălea este din Alexandria, judeţul Teleorman, şi a devenit cunoscut odată cu dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este inculpat. Părpălea, fost şef de filială PSD, este cel care l-a şi denunţat pe vicepremier şi despre care Dragnea spunea că „este mort din 1991”.

„Eu l-am denunţat pe Liviu Dragnea. Deocamdată sunt viu (...) Să ştie şi domnul Dragnea, eu am făcut plângerea penală şi sunt în viaţă deocamdată. Nu îmi este teamă de el. Eu încă sper că suntem într-un stat democratic”, spunea atunci bărbatul.


Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul „Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie 2013.

abonare newsletter