Economie

Şase producători de lactate, amendaţi de Protecţia Consumatorului

<p><img src="documente/stories/06_iunie/07_ziua/lactate.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Napolact, Dorna, Albalact, Romfulda, Profi Rom Food şi Muller Dairy au fost amendate cu 25000 de lei de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj din cauza etichetării necorespunzătoare a produselor.</p>

 

 


Cea mai mare amendă, de 20.000 de lei, a fost aplicată Napolact, deoarece producătorul clujean avea expuse la comercializare, în reţeaua proprie, produse pentru care nu erau respectate condiţiile de păstrare- depozitare. De asemenea, ambalajul produsului “Brânză proaspătă de vacă” era neetanş, existând scurgeri de conţinut.

Abateri de informare- etichetare au fost constatate şi la alte produse, iar inspectorii CJPC Cluj au dispus oprirea temporară de la comercializare a 205 kg produse lactate în valoare de 4.100 lei, până la remedierea deficienţelor.


Probleme au fost găsite şi la SC Dorna Lactate SA (Suceava), care nu a etichetat corect toate produsele, potrivit CJPC Cluj. Operatorul economic a fost amendat cu 1.000 lei, dispunându-se oprirea temporară de la comercializare a 43 kg produse în valoare de 200 lei.

Sancţiuni de câte 1.000 de lei fiecare au primit şi SC Albalact SA (Oiejdea, jud. Alba) şi SC Romfulda Prod SRL (Beclean, jud. Bistriţa Năsăud) care comercializau diverse produse lactate vrac (brânză telemea, smântână), a căror etichetă nu cuprindea pe lângă denumirea produsului şi preţul pe unitatea de măsură şi data limită de consum. Şi în acest caz s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 80 kg produse lactate în valoare de 1.200 lei, respectiv 32 kg produse în valoare de 320 lei.


Tot din cauza etichetării neconforme s-a ales cu amendă de 1.000 de lei şi SC Profi Rom Food SRL (Timişoara), căreia i-au fost retrase de pe piaţă 52 kg iaurt în valoare de 970 lei .

Nici SC Muller Dairy Ro SRL (Bucureşti) nu a scăpat de amendă, tot din cauza unor abateri de informare etichetare, operatorul economic fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei şi s-a dispus măsura opririi temporare de la comercializare a unei cantităţi de 600 kg iaurt în valoare de 6.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter