Economie

Creşte numărul de oferte pentru angajări pe perioadă determinată

<p>Revenirea economiilor din vestul Europei creşte cererea de angajaţi în regim temporar, susţin reprezentanţii companiei de recrutare şi leasing de personal Trenkwalder.</p> <p>Potrivit unui studiu realizat de Trendwalder, noul an a adus o creştere de 15% a cererii de angajaţi pe durate de timp determinate în judeţele din vestul şi centrul ţării, acolo unde foarte mulţi investitori străini produc pentru export către Europa Occidentală, respectiv spre ţări în care economiiile au ieşit din recesiune. În acest context, trebuie menţionat că, potrivit Eurostat, Produsul Intern Brut la nivelul UE a înregistrat o creştere de 2,2% în Trimestrul III din 2010 - ultimul interval pentru care s-au calculat datele financiare.</p>

„Această creştere are efecte concrete în întreprinderile care produc pentru export, situate în vestul şi centrul României”, se menţionează în studiu.

„În prezent, solicitările clienţilor noştri, angajatori din vestul şi centrul ţării, confirmă datele macroeconomice referitoare la evoluţia industriei şi a exporturilor, aşa cum au fost prezentate de către INS. Astfel, cele mai multe cereri în centrul ţării sînt pentru angajaţi în industriile componentelor auto, a componentelor electronice, a prelucrării lemnului, textilă alimentară, IT şi în retail. În vest, cele mai multe cereri vin în special dinspre sectorul de producţie de componente şi subansamble auto”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder. Potrivit datelor furnizate de INS, în luna noiembrie producţia industrială a crescut cu 1,8% faţă de octombrie şi cu 7,9% faţă de noiembrie 2009, iar exporturile au crescut cu 30,9% faţă de noiembrie 2009. De asemenea, în total exporturi, maşinile şi echipamentele electrice au avut o pondere de 26,5%, textilele 8,5%, mijloacele şi materialele de transport 15,5%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter